Mikor szükséges ajánlott-regisztrált villanyszerelőt hívnom?

Röviden és tömören, minden olyan estben, amikor egy mérőhelyet érintő beavatkozás történik. Bővebben kifejtve, meg kell különböztetni új mérőhely kialakítását, illetve meglévő mérőhelyen végezett beavatkozást. Ez lehet teljesítménybővítés (köznyelven amperbővítés), mérőáthelyezés, szabványosítás, egyéb átalakítás, vagy hibaelhárítás.

Sokan nem is tudnak róla, de a fogyasztásmérő hely (szekrény) annak minden kiegészítőjével a fogyasztóé (szaknyelven a rendszerhasználóé), egyedül a mérőhelybe szerelt fogyasztásmérő a szolgáltató (azaz az elosztói engedélyes) tulajdona.

Bár az elosztók által regisztrált villanyszerelők vizsgarendszere országos szintű, a regisztrált szerelők között is van különbség. Persze, a hozzáállásuk, áraik vagy munkájuk minőségéről is szót ejthetnénk, de most a jogosultságaik tekintetében beszélünk erről.

A MEE VET (Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Energia Társaság) szervezésében szerzett alapjogosultság az ország teljes területén, minden áramszolgáltató (azaz elosztói engedélyes) által elfogadott, de csak új mérőhelyek létesítése esetén.

Ezen felül az ASZR-ben (ajánlott szerelői rendszerben) is regisztrált szerelők (akik minden esetben MEE VET által is regisztráltak), olyan megbízható szakemberek, akik jogosultak a meglévő mérőhelyeken az elosztói engedélyes zárópecséteinek (más szóval plombák) előzetes bejelentést követő eltávolítására. Azaz lehetőségük van meglévő mérőhelyeken bővítést, szabványosítást, áthelyezést, hibaelhárítást végezni.

Kérd ajánlatunkat, ha egy megbízható, kedvező áron dolgozó ajánlott-regisztrált villanyszerelőre van szükséged!